Magyarmecskei Általános Iskola

A Mecseki Természettudományos Élményközpont (pályázat kódja: EFOP-3.3.6-17-2017-00011) a COVID-19 járvány kapcsán hirdetett veszélyhelyzet, valamint az ennek kapcsán létrejött kormányrendeletek [431/2020 (IX.18), 484/2020 (XI.10)] értelmében 2020. november 11-től nem fogad látogatót. 

Pályázatunk kötelezettségei azonban ebben a nehéz helyzetben is fennállnak. Ezért a pályázat megvalósítói úgy határoztak, hogy több magyarországi élményközponthoz hasonlóan az oktatást online formában folytatják.

Ehhez kapcsolódóan elsősorban ezúton is szeretnénk köszönetet mondani az Önök intézményének, hogy vállalták Élményközpontunk fennmaradása érdekében az online oktatást, ezzel segítve pályázatunk teljesülését ezekben a nehéz időkben.

* OKTATÁSI CSOMAGOK *

– Havi szakkör –

Havi szakkör I. – Kalandozás hazai terepen előadás (3-5. osztály)
Havi szakkör I. – Kalandozás hazai terepen útmutató
——
Havi szakkör II. – Kalandozás a biomok között előadás (3-8. osztály)
——
 Havi szakkör IV. – Öko-kör előadás (6-7. osztály)
Havi szakkör IV. – Öko-kör útmutató

– Foglalkozássorozat –

Foglalkozássorozat II. – Őslények nyomában előadás (2-4. osztály)
Foglalkozássorozat II. – Őslények nyomában útmutató
——
Foglalkozássorozat III. – Minden, ami víz előadás (1-2. osztály)
——
Foglalkozássorozat IV. – Otthon, édes otthon (alsós) előadás
Foglalkozássorozat IV. – Otthon, édes otthon (felsős) előadás

– Témanap –

Témanap IV. – Az Állatok Világnapja – év élőlényei 2020-2021. előadás (5. osztály)
Témanap IV. – Az Állatok Világnapja – év élőlényei 2020-2021. útmutató
Témanap IV. – Az Állatok Világnapja – év élőlényei 2020-2021. feladatlap

* ADMINISZTRÁCIÓ *

A foglalkozások online formában történő megtartása együtt jár adminisztrációs teendőkkel is. Ezeket a pályázat megvalósítói igyekeztek a lehető legmegfelelőbb módon előkészíteni úgy, hogy Önökhöz már csak egyszerű, kevés időt igénylő, rutinszerű feladatok kerüljenek.

– Fotódokumentáció –

Az indikátorok elszámolhatóságának egyik bázisa a foglalkozáson keszült fotódokumentáció. Alapvetően kétféle fotóra lesz szükség:

  1. A foglalkozások elején szükséges az egész csoportról fotót készíteni a foglalkozás .ppt MÁSODIK diájával, mely a foglalkozástípusról, illetve annak címéről ad információt. A csoportfotózáshoz az intézmény azonosításához és a pályázati kommunikációhoz szükséges a lentebb található táblákat A3 formátumban színesben kinyomtatni, majd ezeket a táblákat minden foglalkozás elején a gyerekekkel együtt lefotózni
  2. A foglalkozás közben 5 kép, mellyel igazoljuk, hogy a foglalkozás megtartása lezajlott, a gyerekek pedig a jelenléti ív szerint részt vettek rajta

A fotók készítésénél fontos a jó láthatóság (éles, az egyes gyerekek azonosíthatók, az írott tartalom olvasható), valamint az időbélyeggel való ellátottság. A legtöbb gyártmányú mobiltelefon kamerabeállításai között a vízjel funkción belül lehet bekapcsolni az időbélyeg hozzáadása opciót.

*A csoportfotózáshoz szükséges tábla az alábbi menüpontról letölthető:
Azonosító tábla
Arculati tábla

– Jelenléti ív –

Az igazolás másik jelentős pillére a jelenléti ív. Ennek fejlécét mindig az intézményi és dátum adatok mellett az adott foglalkozás szerint szükséges kitölteni (Havi szakkör I., Foglalkozássorozat II., stb). A névsort is a megadott szempontok mentén szükséges összerakni (résztvevő neve, lakcíme és aláírása). A végén az oktató aláírásánál a foglalkozást vezető pedagógus aláírása szükséges.

A jelenléti ív és a részletes adminisztrációs protokoll az alábbi linkeken érhető el:
Jelenléti ív
Adminisztrációs protokoll

Amennyiben a gyermek még nem vett részt pályázati foglalkozáson, úgy a protokoll szerint szüksége lesz szülői nyilatkozatra, mely alább érhető el.
Szülői nyilatkozat

A képeket és a jelenléti íveket kérjük elküldeni kollégánknak, Beftán Katalinnak a beftan.kata@jpm.hu e-mail címre. 

Az adminisztrációs teendőkkel és technikai dolgokkal kapcsolatos kérdések esetén állunk rendelkezésre az alábbi elérhetőségeken: 

Szirtes Virág: szirtes.virag@pecszoo.hu; +36 30 584 9237
Péter-Friesz Judit: peter-friesz.judit@pecszoo.hu; +36 30 960 3998
Varga Tamás: varga.tamas@pecszoo.hu;+36 20 340 1081